Lattialämmityskomponentit

246_warmialogo_original

Warmian käyttämän jakotukin meno- ja paluuveden runkolohkot ovat 1″ suuruisia, mikä varmistaa riittävän suuret virtausominaisuudet vaativiinkin kohteisiin.

RST-jakotukki

Ylempi, menoveden, tukki on varustettu erittäin tarkoilla säätöventtiileillä. Venttiilien säätöalue on erittäin laaja (38 l/h – 888 l/h /10kPa). Tällä taataan, että hyvinkin erilaiset tilat saadaan tasalämpöisiksi.

Piirien yhteet ovat 3/4″ vakio-ulkokierteellä varustettuja. Tämä helpottaa mm. mahdollisten lisävarusteiden helpon kytkemisen jakotukkiin. Alemmassa, paluuveden tukissa on sulkuventtiilit, joilla yksittäiset piirit voidaan haluttaessa sulkea.

Jakotukissa on myös minimoitu vuotoriskit, koska se toimitetaan aina määrämittaisena, ilman lohkojen välisiä liitoksia. Näin jakotukin virtaus on parempi, kun sisäpinta on sileä ja suora. Jakotukin kätisyys on myös helppo vaihtaa, jolloin syöttöputket voidaan liittää joko tukin vasemmalle tai oikealle puolelle.

Jakotukki on saanut koko Euroopan (EU) laajuisen patentin EP1482249. Katso patenttitodistus tästä.

Jakotukin sulku- ja linjasäätöventtiilien liitoksissa käytetään sertifioituja EPDM-tiivistyksiä. Tämä nopeuttaa asentamista ja poistaa vuotoriskit.

RST-jakotukki

Jakotukin kiinnitysraudat

Jakotukin kiinnitysraudat on varustettu äänenvaimennuskumeilla, jolloin kiertopumpulta mahdollisesti jakotukille tuleva resonanssi ei pääse välittymään rakenteisiin ja synnyttämään runkorakenteisiin epämiellyttävää ääntä. Jakotukki voidaan asentaa siististi jakokaappiin tai suoraan seinälle.

Syöttöputki

Suojaputkeen valmiiksi asennettu 5-kerros Midi-komposiittiputki sijoitetaan lämmönlähteen ja jakotukin välille.

Putkiohjauskaari

Putkiohjauskaari varmistaa siistin asennuksen ja taivuttaa putken ylös lattiasta ilman putken vahingoittumisvaaraa.

Toimilaite

Termostaatin ohjaamana toimilaite reagoi säätäen lämmityspiirin virtausta. Se asennetaan sulkuventtiilin yhteyteen käsisäätönupin tilalle. Toimilaite toimii 230 V tai 24 V jännitteellä. Toimilaite toimii vahan avulla eikä sisällä ylimääräisiä liikkuvia osio, jolloin se on toimintavarmempi. Toimilaite on myös IP54 luokiteltu joten se on pöly ja roiskevesitiivis.

Huonekohtainen termostaatti

Warmian käyttämä “ajatteleva” mikroprosessorilla ohjattu elektroninen termostaatti reagoi huonelämötilojen muutoksiin 0,1 oC tarkkuudella siten, että se pyrkii pitämään huonelämpötilan halutussa asetusarvossa.

Koska termostaatti toimii täysin elektronisesti, päästään sillä kymmenkertaiseen säätötarkkuuteen perinteiseen mekaaniseen termostaattiin verrattuna. Lisäksi riippuen termostaatin mallista toimii ne täysin äänettömästi. Termostaatti on IP30 luokiteltu joten sitä ei voi käyttää kosteissa tiloissa. Warmian termostaatille myönnetään 2 vuoden takuu.

Lataa Alpha Direct termostaatin asennus- / käyttöohjeet tästä!

Alpha 2 -termostaatti

Elektroninen lattia-anturitermostaatti

Lattia-anturitermostaatin anturi on 3 m pitkä, ja se asennetaan mittaamaan lattian pintalämpötilaa halutusta kohdasta. Lattia-anturitermostaattia käytetään esimerkiksi takkahuoneessa, jossa on kivilattia. Tämä toimii myös 0,1 °C:n tarkkuudella ja on täysin äänetön.

Langaton termostaatti

Langatonta termostaattia käytetään kohteissa, joissa perinteinen johdotus on hankalaa, esim. saneerauskohteissa. Tämä on myös elektroninen ja toimii 0,1 °C:n tarkkuudella.

Jakokaappi

Jakotukin metallinen jakokaappi. Malleina seinään upotettava sekä pinta-asennettava. Warmian jakokaapeissa voidaan säätää jakotukin korkeutta kaapin sisällä. Tämä helpottaa huomattavasti asennusvaihetta. Jakokaappin pinta on pulverimaalattu, sävy RAL9016.

Jakokaappien mitat:

Pintakaapit Uppokaapit
650/565/125 mm 750/716/110 mm
950/565/125 mm 900/716/110 mm

 

Tilaustuotteina saatavilla seuraavat leveydet (mm):
Pintakaapit: 450, 550, 800, 950
Uppokaapit: 400, 500, 600, 1050

5-kerros Midi INVERSE-komposiittilämpöputki

Kaikki Warmia -lattialämmitysputket on varustettu diffuusiosuojalla, joka estää hapen pääsyn lämmitysveteen ja suojaa näin lämmönlähdettä korroosiolta. DIN-normin (DIN 16833/4721) vaatimus putken hapen läpäisystä on <0,10 g/m³/d.

Happidiffuusiokerroksen päällä on suojaava primer sekä polyeteenikerros. Tämä antaa paremman suojan mahdollisille vaurioille. Suojaava kalvo parantaa happidiffuusiokalvon säilymistä ehjänä.

Warmia–lattialämmitysputkelle myönnetään 30 vuoden materiaalitakuu

Warmia käyttää useita putkikokoja varmistaakseen aina lämpöhäviöitä vastaavan ja kohteeseen sopivan putkikoon:

10,0 x 1,3 mm Asuinrakennus, saneeraus, ohuet lattiat
12,0 x 2,0 mm Asunrakennus, kipsilevyrakenne
14,0 x 2,0 mm Asuinrakennus, betonilattiat
16,0 x 2,0 mm Asuinrakennus, betonilattiat
20,0 x 2,0 mm Suuret hallit, teollisuustilat, sulanapitojärjestelmät
25,0 x 2,3 mm Syöttöputki suojaputkessa, sijaitsee lämmönlähteen ja jakotukin välissä
25,0 x 2,3 mm Sulanapitoputki, musta, UV-suojattu, ilman happidiffuusiosuojaa
32,0 x 3,0 mm Syöttöputki suojaputkessa, sijaitsee lämmönlähteen ja jakotukin välissä

5-kerros Midi komposiitti -lämpöputket täyttävät DIN 16833 ja DIN 4721 laatuvaatimukset ja sille on myönnetty Euroopassa yleispätevä CE/ETA –sertifikaatti 16/0033.

Midi-lämpöputki

Säätöyksikkö (ei kuulu Warmian toimitukseen)

Säätöyksikkö säätää ulkoilman anturin ja menoveden anturin ohjaamana ja sekoitusventtiilin avulla oikean lämpöistä menovettä jakotukille.

Karkeat säätöarvot:

Ulkolämpötila °C Menovesi °C Menovesi °C, kosteat tilat
+-0 +28 +30
-10 +30 +32
-20 +32 +34

Reunanauha

Reunanauha muodostaa lämpö- ja äänieristeen lattialaatan ja seinärakenteen välille, samalla se sallii lattialaatan lämpölaajenemisliikkeen. Reunanauhassa oleva muovilipuke estää lisäksi lattialaatan reunaosien liian nopean kuivumisen, jolloin laatasta tulee vahvempi.

RST-JAKOTUKKI

Tutustu tarkemmin Warmian patentoidun RTS-jakotukin ominaisuuksiin ja mittoihin

Lue lisää

MIDI-LÄMPÖPUTKI

Tutustu tarkemmin Warmian laadukkaaseen, diffuusiosuojattuun lämpöputkeen

Lue lisää

ALPHA 2 -TERMOSTAATTI

Tutustu tarkemmin Warmian älykkääseen ja hiljaiseen termostaattiin.

Lue lisää