Warmia Silent-asennuslevytuoteperhe

Warmia on tuonut markkinoille Warmia Silent-asennuslevytuoteperheen, joka on ratkaisu Suomen viranomaisten asettamille vaatimuksille. Silent-levyjen rakenne on ainutlaatuinen Suomen markkinoilla ja edustaa näin parhaimmistoa lattialämmityskohteissa, joissa edellytetään askeläänivaatimuksia. Silent-levyt on todella helppo asentaa ja yhdessä pumpattavan kipsimassan kanssa nopeuttaa entisestään rakentamista ja luo asumisviihtyvyyttä.

Askeläänivaatimukset

Suomessa viranomaiset ovat asettaneet vaatimukset askeläänitasoluvusta asuinhuoneistojen väliseen äänitasoon. Tämä luku määritetään Ympäristöministeriön asetuksessa 796/2017. Tällä hetkellä luku L’nT,w+ C I,50-2500 on 53 dB. Tämä asettaa rakennuttajalle omat haasteensa, koska asukasviihtyvyyden kannalta varsinkin matalien äänien aiheuttama terävä askeltöminä ja rakennevärähtely on usein häiritsevää. Askeläänitason parantaminen jälkikäteen on todella työlästä ja kallista, joten sen vuoksi äänitasojen huomioiminen etukäteen on tarpeellista.

“Mittauksen mukaan Warmia Silent-levyllä saavutetaan parempi askeläänieristävyys erityisesti matalilla äänillä, kuin aikaisemmin käytetyllä kakstiheyslevyllä. Esimerkiksi kävely ei saa Silent-levyrakenteella niin terävää askeltöminää ja rakennevärähtelyä kuin tavallista kakstiheyslevyä käytettäessä”. (Lähde Promethor-raportti PR-R1808-1B)

Warmia Silent-asennuslevyn rakenne

1. Päällimmäinen kerros: PE-muovi, jonka avulla levyt asennetaan toisiinsa, PE-muovin asennusnystyn yläpinnassa oleva “kynsi” lukitsee lattialämmitysputken tukevasti paikoilleen ja kerros estää myös EPS-solukon irtoamisen kun sen päällä kävellään.

2. Pohjakerros: Erittäin elastinen erikseen paisutettettu EPS-solukko, joka vaimentaa erittäin tehokkaasti askelääniä ja näin ollen vaimentaa myös suurimman osan koko rakenteen askeläänisuodatusominaisuudesta. EPS-solukko täyttää myös levyn pinnassa olevat asennusnystyt.

Warmia Silent Roll-asennuslevy

Silent Roll-asennuslevy on vaihtoehtoinen ja kustannustehokas tuote asennuslevyratkaisuksi. Levyä löytyy hieman eri ominaisuuksilla 30mm ja 35mm paksuisina tuotteina.

1. Päällimmäinen kerros: Laskuituvahvistettu muovipaperi, jonka avulla levyt asennetaan toisiinsa, muovipaperikerros estää myös EPS-solukon irtoamisen kun sen päällä kävellään. Päälle painettu kuvio helpottaa putken asentamista haluttuun asennusväliin. Muovipaperin ansiosta pinta on myös valutiivis pinta.

2. Pohjakerros: Elastinen erikseen paisutettettu EPS-solukko, joka vaimentaa askelääniä.

Warmia Silent Ultra-asennuslevy

Silent Ultra-asennuslevy on tarkoitettu tavanomaista vaativimpiin askelääni-toteutuksiin. Levyn EPS-solukko on grafiitti EPS:ää joka vaimentaa osan askeläänistä ja toimii normaalia tehokkaampana lämmöneristäjänä. Pohjassa oleva 8mm kumirouhekerros on erittäin tehokas askeläänien vaimentaja, joka tekee tuotteesta yhden Suomen parhaista askelääntä eristävistä tuotteista.

1. Päällimmäinen kerros: Alumiinipintainen folio, jonka avulla levyt asennetaan toisiinsa. Folio estää myös EPS-solukon irtoamisen, kun sen päällä kävellään sekä, jakaa lämmön tehokkaasti valumassaan. Levyn pintaan painettu ruudukko helpottaa putken asentamista haluttuun asennusväliin. Folion ansiosta pinta on myös valutiivis pinta.

2. Keskikerros: Elastinen, erikseen paisutettettu grafiitti EPS-solukko, joka vaimentaa osan askeläänistä ja toimii tehokkaana lämmöneristeenä.

3. Pohjakerros: 8mm kumirouhekerros, joka vaimentaa askelääntä erittäin tehokkaasti.

Askeläänimittaus

Warmia Oy on testauttanut ulkopuolisella puolueettomalla taholla Warmia-Silent levyjen askelääniominaisuudet. Promethor Oy:n tekemässä testissä todettiin, että Silent levyjen askelääniominaisuuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Levyjen dynaaminen jäykkyys on täysin rinnastettavissa siihen, kuinka hyvin se suodattaa askelääniä. Esim. Silent levyssä se on 11 MN/m³. Kun verrataan 3 cm paksuun askeläänivillaan, jota on pidetty parhaiten ääntä suodattavana materiaalina ja jossa vastaava luku on 10 MN/m³, niin voidaan todeta, että levy on todella huipputuote askelääniominaisuuksiltaan. Muita erinomaisia ominaisuuksia ovat valmis pumppaus- sekä kiinnitysalusta lattialämmitysputkille. Levy mahdollistaa myös spiraaliasennuksen.

Käyttämällä teknisesti hyviä Warmia askeläänilevyratkaisuja voi rakentaja ohentaa välipohjarakennetta ja näin saavuttaa kustannussäästöjä.

Katso Lataa Promethor Oy tekemä raportti alta.

Tekninen materiaali