Coolia – vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä

Coolia-vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Järjestelmä soveltuu myös lämmittämiseen, mikä antaa kustannustehokkuutta tietyissä kohteissa.

Coolia-asennuspaneeli on kipsilevyelementti, jonka sisään on uritettu 10mm lattialämmitysputki ja jonka päälle on liimattu grafiitti EPS-eriste. Levy asennetaan samalla tavalla kuin normaali kipsilevykatto, levytyksen jälkeen pinta on pinnoitusvalmis. Pinnoitukseksi sopii joko tasoitus ja maalaus tai ruiskurappaus.

Coolia-kattojäähdytykseen tarvittava kylmäenergia voidaan toteuttaa monella tavalla. Mikäli kohteessa on maalämpö kylmäenergiana voidaan käyttää maalämpökaivon lämmönkeruunestettä tai vaihtoehtoisesti kaukokylmää jos kohde on kaukokylmäverkon alueella. Haja-asutusalueella riittää esimerkiksi porakaivon vesi tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää erillistä kylmäkonetta.

Coolia Lumir on edistyksellinen tapa toteuttaa vesikiertoinen, akustoiva ja täysin saumaton alakatto. Tuotteen pohjalla käytetään Warmian Coolia-akustiikkapaneelia, jonka päälle ruiskutetaan Lumir Comfort- pinnoite. Tuote vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa heikentämättä paneelin viilennys- tai lämmitystehoa.

Lumir Comfort -pinnoite on Suomessa kehitetty ja pinnoitteen pääraaka-aineena käytetään suomalaista biokuitua.

Saumaton kattopinta voidaan sävyttää RAL- ja NCS-värikarttojen mukaan.

Pinnoite soveltuu niin asuntokohteisiin kuin julkishallinnollisiin tarpeisiin.

Katso lisää Lumir Comfort -pinnoitteesta www.lumir.fi

Coolia kattojäähdytyksen asennusvideo

Onnistuneen järjestelmän taustalla on eri suunnittelualojen tiivis yhteistyö, jotta ilmanvaihto, valaistus ja Coolia paneelit saadaan sovitettua toimivaksi kokonaisuudeksi. Katso oheisesta videosta miten Coolia kattojäähdytysjärjestelmä asennetaan.

Warmia Mycomfort -säätöjärjestelmä

Warmia MyComfort -säätöjärjestelmä on tarkoitettu Coolia-kattojäähdytyksen sekä Warmia-lattialämmityksen säätöön. Varsinainen säätö tapahtuu yhdestä kosketusnäytöllisestä paneelista. Huoneissa on ainoastaan anturit, jotka haistelevat ilman lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Säätöjärjestelmä säätää kattoon menevän menonesteen lämpötilan niin, että se pysyy kastepisteen alapuolella. Tarvittaessa huonekohtainen säätömoottori puuttuu peliin ja katkaisee kierron mikäli kastepistevaara on olemassa. Järjestelmän mukana tulevassa keskusyksikössä on kaikki tarvittava reletekniikka ohjauksien toteuttamiseksi, jotta kytkentä olisi mahdollisimman helppo sähköurakoitsijalle.

Coolia-kattojäähdytysjärjestelmän tekninen materiaali